Din varukorg (0)

Gå tillbaka till butiken

Summa inkl frakt
kr
Nyheter

World Continence Week 2021!

Mellan 21–27 juni är det World Continence Week – ett globalt initiativ som anordnas av World Federation for Incontinence and Pelvic Problems (WFIPP) en vecka varje år. World Continence Week är till för att skapa medvetenhet kring kontinensrelaterade besvär.

Inkontinens är ett problem som drabbar människor i hela världen. Över 12 procent kvinnor och 5 procent män har urininkontinens, det är över 600 miljoner människor – och mörkertalet är förmodligen stort.

Inkontinens är vanligt, men inte normalt

Många söker inte vård på grund av att problemen ofta upplevs som skamfyllda och svåra att prata om. Dessutom tror många att inkontinens är något man bara får acceptera. Men vad det globala initiativet vill förmedla är att det finns hjälp att få.

Med World Continence Week vill man därför öka allmänhetens medvetenhet inom området så att fler vågar söka hjälp och på så sätt förbättra sin livskvalitet.

Vi på Efemia jobbar dagligen med att förmedla kunskap om kvinnohälsa och inkontinens och vill därför gärna lyfta initiativet och WFIPP:s arbete med att synliggöra inkontinens och bäckenbottenrelaterade besvär.

 

Källa:
WFIPP

Effektiv. Miljövänlig. Enkel.
& såklart återanvändbar!

Här kan du köpa kontinensstödet