Din varukorg (0)

Gå tillbaka till butiken

Summa inkl frakt
kr

Lätt att använda & placera rätt

Efemia kontinensstöd är lätt att sätta i, ta ut och använda. Tack vare design och material kan du enkelt börja använda produkten hemma i lugn och ro, utan hjälp från vårdpersonal. Du kan använda stödet vid behov eller dagligen i tre månader.

Här hittar du mer information om hur du använder produkten!

Så funkar det

Stödet förs in i vaginan till handtaget vilar tätt mot blygdbenet/mellangården och stödjeringarna hamnar innanför den smala slidgången och över bäckenbottenmusklerna,  precis som en tampong. Sedan ska blygdläpparna täcka handtaget.

Vad händer i kroppen?

När din blåsa utsätts för tryck pressas mellersta delen av urinröret lätt mot produktens stödjeringar. Det gör att urinröret böjer sig, vilket i sin tur leder till att läckaget minskas eller stoppas helt.

Produktens design

Product design

Stödjeringar

Den övre delen av stödet består av två stödjeringar som söttar mitten av urinröret genom främre vaginalväggen vid plötsligt tryck på buken och urinblåsan.

Mellandel

Den mellersta delen håller stödet stadigt vid plötsligt tryck och säkerställer att stödjeringarna är korrekt placerade mot mitten av urinröret. Tack vare den triangulära formen kan mellandelen vara tunn och stabil på samma gång.

Handtag

Handtagen vilar utanför kroppen. De håller produkten på plats och gör det lättare att ta ut den.

Hitta rätt storlek

Produkten finns i tre storlekar: 30 mm, 35 mm och 40 mm.

Hur vet jag vilken storlek jag ska använda?

Det bästa är att prova sig fram. Börja med den minsta storleken och se om den ger rätt effekt, fortsätt sedan med en större storlek till du hittar den som fungerar bäst. Även om den minsta storleken känns bekväm kan det vara bra att testa en större och jämföra.

Du beställer vårt startset får du produkten i alla tre storlekar, så du kan prova ut rätt hemma i lugn och ro.

Såhär gör du

1. Förberedelser

a. Börja med att tömma blåsa och tvätta dina händer.

b. Ta ut Efemia kontinensstöd ur förpackningen och skölj av/fukta den med vatten. Detta gör den hal och lättare att föra in i slidan.

c. Hitta en bekväm position, om du står upp kan något böjda knän hjälpa.

Jag har mens, kan jag använda produkten ändå?

Ja, du kan använda produkten när du har mens. Men kom ihåg att den inte går att använda som ett mensskydd.

tvättar händerna

2. Sätta in

a. Ta tag i handtaget så att den längre delen (bak) pekar nedåt mot mellangården, sätt in Efemia i slidan i en svagt uppåtriktad vinkel.

b. För in Efemia tills handtaget vilar tätt mot ditt blygdben/mellangården. Låt blygdläpparna täcka handtaget. Du kan använda stödet max 16 timmar i sträck.

Skaver det när du sätter in eller använder produkten?

Om du upplever att stödet orsakar irritation eller skav på blygdläpparna eller i vaginan kan det hjälpa att använda ett vattenbaserat glidmedel.

Sätta in

3. Ta ut

a. Vid behov, töm blåsan innan du tar ut Efemia.

b. Greppa den yttre delen av handtaget och dra försiktigt, men stadigt tills Efemia kommer ut.

Hur tar jag ut Efemia kontinensstöd på bästa sätt?

Vid behov, töm blåsan innan du tar ut Efemia kontinensstöd. Greppa sedan den yttre delen av handtaget och dra försiktigt men stadigt tills produkten kommer ut. Känner du motstånd vid uttagning, liknande en känsla av vakuum, underlättas uttagningen om du med hjälp av ett finger trycker kontinensstödet åt sidan, vickar och vrider lite på produkten, så att luft kan jämna ut vakuumet som uppstått.

Ta ut

4. Rengöring vid användning

Använd någon av följande metoder:

1. Skölj med vatten för direkt återanvändning.

2. Koka i vatten i 10 minuter och låt lufttorka.

3. Rengör med vatten och tvål, helst en tvål för intimanvändning. Skölj noga för att ta bort all tvål och låt lufttorka.

Varför ska produkten lufttorka?

Om du lufttorkar kontinensstödet undviker du att det fastnar ludd från till exempel papper eller handdukar på det.

Rengöring vid användning

Tillverkare

Invent Medic Sweden AB

Produktens livslängd

3 månader

Material

Medicinskt silikon

Frågor & svar

Vill du veta mer om Efemia kontinensstöd?

Hur ska kontinensstödet sitta?

– Stödet sätts in i slidan. Ringarna eller plattorna som sitter i toppen på produkten stödjer mitten på urinröret genom slidväggen. Det är viktigt att se till att produkten hamnar ovanför den smala slidingången som sitter ett par centimeter in i slidan, och att handtaget vilar tätt mot blygdbenet så att det omsluts av blygdläpparna.

Hur många gånger kan jag använda produkten?

– Under produktens livslängd på 3 månader kan du använda produkten så många gånger per dag du behöver upp till 16 timmar i sträck.

Hur fungerar Efemia kontinensstöd?

– Efemia kontinensstöd är ett vaginalt stöd utformad för att minska urinläckage vid ansträngning. Produkten stödjer mitten av urinröret via slidväggen. Just här ska urinröret böjas till när det blir en belastning för att man inte ska läcka och produkten ger urinröret den där lilla knycken just när trycket i buken ökar.

Jag är gravid och vill använda Efemia kontinensstöd, går det bra?

– Vi har inte testat produkten på gravida, så vi kan inte rekommendera dig att använda den.