Din varukorg (0)

Gå tillbaka till butiken

Summa inkl frakt
kr

Efemia kontinensstöd

Finns det några bieffekter?

– Om du har torra eller sköra slemhinnor kan du uppleva att produkten orsakar irritation eller skav på blygdläpparna eller inne i vaginan. Om man tycker att det skaver eller om man vet att man har känsliga slemhinnor kan man prova att använda lite vattenbaserat glidmedel och se om det hjälper.

Fyller en menskopp en liknande funktion?

Det är möjligt att menskoppens kant mot vaginan kan ge samma effekt. Men tanken med en menskopp är att föra den så långt upp mot livmodern som möjligt för att samla upp blod, inte att den ska trycka på rätt ställe av urinröret. Efemia kontinensstöd är däremot designad för att ge stöd på rätt ställe varje gång.

Hur fungerar Efemia kontinensstöd?

– Efemia kontinensstöd är ett vaginalt stöd utformad för att minska urinläckage vid ansträngning. Produkten stödjer mitten av urinröret via slidväggen. Just här ska urinröret böjas till när det blir en belastning för att man inte ska läcka och produkten ger urinröret den där lilla knycken just när trycket i buken ökar.

Hur vet man om man behöver ett vaginalt stöd? När hjälper knipövningar?

– Det är inte lätt att veta. Det kan ta ganska lång tid innan knipövningar ger resultat och det gäller att aldrig sluta. Men det är rimligt att förvänta sig att man blir bättre och bättre. Efemia kontinensstöd kan vara en lösning tills man känner att knipövningarna ger effekt. Då kan man ju träna andra muskler under tiden utan att oroa sig för läckage.

Kommer min inkontinens att botas när jag använder produkten?

– Nej, men den kommer att hjälpa dig att hålla tätt vid användning. När du tar ut Efemia kommer effekten att upphöra.

Vad är Efemia kontinensstöd?

Efemia kontinensstöd är en medicinteknisk produkt som är framtagen för att tillfälligt lindra urinläckage hos kvinnor på grund av ansträngningsinkontinens. Produkten stödjer urinröret genom vaginalväggen.

Vad är skillnaden mellan Contrelle, TVT-operation & Efemia kontinensstöd?

– Contrelle stödjer blåshalsen och har alltså inte samma verkningsmekanism som Efemia kontinensstöd som stödjer urinröret. Contrelle är en engångsprodukt medan Efemia kontinensstöd kan användas i 3 månader. TVT är en operationsmetod där ett ”band” opereras in under urinröret för att ge stöd. Efemia kontinensstöd och TVT stödjer urinröret på samma ställe.