Din varukorg (0)

Gå tillbaka till butiken

Summa inkl frakt
kr

Efemia kontinensstöd

Efemia kontinensstöd

Efemia kontinensstöd är ett vaginalt och icke-kirurgiskt hjälpmedel som minskar urinläckage orsakat av ansträngningsinkontinens. Det är återanvändbart och enkelt att sätta in och ta ut själv.

Kontinensstödet är tillverkat i silikon, vilket gör det behagligt att använda. Tack vare sin design är det även enkelt att själv sätta in, ta ut och placera rätt. Produkten finns tillgänglig i tre storlekar, och det går även att köpa ett startset med samtliga för att kunna prova ut den storlek som passar bäst.

Hur fungerar stödet?

Kontinensstödet förs in i vaginan till handtaget vilar tätt mot blygdbenet/mellangården och stödjeringarna hamnar innanför den smala slidgången. Sedan ska blygdläpparna täcka handtaget.

När blåsan utsätts för tryck pressas mellersta delen av urinröret lätt mot produktens stödjeringar och böjer sig så att läckaget minskar eller stoppas.

Läs mer HÄR om hur du använder och placerar stödet rätt!

1 kontinensstöd = 4 inkontinensbindor

Sett till koldioxidavtrycket motsvarar ett kontinensstöd fyra stycken inkontinensbindor. Genom att byta ut inkontinensbindor mot kontinensstödet sparas i genomsnitt 29 kg avfall per år.

Bruksanvisning

För att du ska kunna leva ett aktivt liv utan oro för urinläckage.

Vid behov eller dagligen.
Max 16 timmar per dag.

Kvinnor i alla åldrar med ansträngningsinkontinens.

Fördelar med kontinensstödet

Ingen kirurgi
Mjuk & behaglig
Flera storlekar
Hållbart alternativ
Hjälper vid träning
Enkel att placera

Ett icke-kirurgiskt alternativ

Efemia kontinensstöd är ett icke-kirurgiskt alternativ för att hantera ansträngningsinkontinens. Det CE-märkta medicinska hjälpmedlet har utvecklats utifrån samma vetenskapliga principer som de vanligaste kirurgiska ingreppen vid ansträngningsinkontinens.

Bekvämt att använda

Stödet är tillverkat i mjuk silikon, helt utan plast. Det är följsamt och har inga kanter som känns. 

Välj bland 3 storlekar 

Du kan välja bland tre storlekar på stödjeringarna; 30 mm, 35 mm och 40 mm. För att hitta rätt storlek är det bäst att börja med en mindre storlek och sedan prova sig fram. Vi erbjuder ett startset med samtliga storlekar, så att du kan testa och prova ut rätt storlek i lugn och ro.

Återanvändbart & miljövänligt

Ett kontinensstöd motsvarar fyra inkontinensbindor sett till koldioxidavtrycket. Kontinensstödet kan återanvändas varje dag i upp till 16 h i sträck i tre månader. Så du slipper köpa en ny produkt varje vecka eller månad och påverkar inte miljön lika mycket. Efter tre månader behöver du byta till ett nytt stöd för att säkerställa att produkten fungerar optimalt. 

tjej tränar

Pålitlig vid fysisk aktivitet

Efemia kontinensstöd är pålitligt även under träning. Produkten är utformad så den klarar av tryck även vid fysisk aktivitet och ansträngning. Studier med Efemia visar att 86 % av de som använde produkten medan de tränade fitness och crossfit kan tänka sig att fortsätta använda produkten (ref TVS4000 & TVS5000).

Enkel att placera

Lätt att placera rätt

Tack vare produktens utformning är den enkel att placera rätt. Du behöver ingen hjälp från vårdpersonal utan kan enkelt sätta in den hemma och lita på att den sitter som den ska.

Produktens design

Product design

Stödjeringar

Den övre delen av stödet består av två stödjeringar som stöttar mitten av urinröret genom främre vaginalväggen vid plötsligt tryck på buken och urinblåsan.

Mellandel

Den mellersta delen håller stödet stadigt vid plötsligt tryck och säkerställer att stödjeringarna är korrekt placerade mot mitten av urinröret. Tack vare den triangulära formen kan mellandelen vara tunn och stabil på samma gång.

Handtag

Handtagen vilar utanför kroppen. De håller produkten på plats och gör det lättare att ta ut den.

Hitta rätt storlek

Produkten finns i tre storlekar: 30 mm, 35 mm och 40 mm.

Hur vet jag vilken storlek jag ska använda?

Det bästa är att prova sig fram. Börja med den minsta storleken och se om den ger rätt effekt, fortsätt sedan med en större storlek till du hittar den som fungerar bäst. Även om den minsta storleken känns bekväm kan det vara bra att testa en större och jämföra.

Du beställer vårt startset får du produkten i alla tre storlekar, så du kan prova ut rätt hemma i lugn och ro.

Så funkar det