Din varukorg (0)

Gå tillbaka till butiken

Summa inkl frakt
kr

Efemia kontinensstöd

Efemia kontinensstöd

Efemia kontinensstöd är ett vaginalt och icke-kirurgiskt hjälpmedel som minskar urinläckage orsakat av ansträngningsinkontinens. Det är återanvändbart och enkelt att sätta in och ta ut själv.

Kontinensstödet är tillverkat i silikon, vilket gör det behagligt att använda. Tack vare sin design är det även enkelt att själv sätta in, ta ut och placera rätt. Produkten finns tillgänglig i tre storlekar, och det går även att köpa ett startset med samtliga för att kunna prova ut den storlek som passar bäst.

Hur fungerar stödet?

Kontinensstödet förs in i vaginan till handtaget vilar tätt mot blygdbenet/mellangården och stödjeringarna hamnar innanför den smala slidgången. Sedan ska blygdläpparna täcka handtaget.

När blåsan utsätts för tryck pressas mellersta delen av urinröret lätt mot produktens stödjeringar och böjer sig så att läckaget minskar eller stoppas.

Bruksanvisning

Efemia recensioner

Din åsikt är viktig för oss! Här är ett litet urval på vad våra kunder tycker om Efemia

Varför

För att du ska kunna leva ett aktivt liv utan oro för urinläckage.

När

Vid behov eller dagligen.
Max 16 timmar per dag.

För vem

Kvinnor i alla åldrar med ansträngningsinkontinens.

Fördelar med kontinensstödet

Ingen kirurgi
Mjuk & behaglig
Flera storlekar
Hållbart alternativ
Hjälper vid träning
Enkel att placera

Ett icke-kirurgiskt alternativ

Efemia kontinensstöd är ett icke-kirurgiskt alternativ för att hantera ansträngningsinkontinens. Det CE-märkta medicinska hjälpmedlet har utvecklats utifrån samma vetenskapliga principer som de vanligaste kirurgiska ingreppen vid ansträngningsinkontinens.

Bekvämt att använda

Stödet är tillverkat i mjuk silikon. Det är följsamt och har inga kanter som känns. 

Välj bland 3 storlekar 

Du kan välja bland tre storlekar på stödjeringarna; 30 mm, 35 mm och 40 mm. För att hitta rätt storlek är det bäst att börja med en mindre storlek och sedan prova sig fram. Vi erbjuder ett startset med samtliga storlekar, så att du kan testa och prova ut rätt storlek i lugn och ro.

Återanvändbart & miljövänligt

Kontinensstödet går att återanvända varje dag i upp till 16 timmar i sträck i tre månader. Det gör att du slipper köpa en ny produkt varje vecka eller månad, och påverkar inte heller miljön lika mycket. Efter tre månader behöver du byta till ett nytt stöd för att säkerställa att produkten fungerar optimalt.

tjej tränar

Pålitlig vid fysisk aktivitet

Efemia kontinensstöd är pålitligt även under träning. Produkten är utformad så den klarar av tryck även vid fysisk aktivitet och ansträngning. Studier med Efemia visar att 86 % av de som använde produkten medan de tränade fitness och crossfit kan tänka sig att fortsätta använda produkten (ref TVS4000 & TVS5000).

Enkel att placera

Lätt att placera rätt

Tack vare produktens utformning är den enkel att placera rätt. Du behöver ingen hjälp från vårdpersonal utan kan enkelt sätta in den hemma och lita på att den sitter som den ska.

Kerstin

“Vilken lycka! Nu jag lever utan oro och begränsning.”

Sara

“Produkten är jätteenkel att använda, den är absolut inte krångligare än en tampong.”

Maria

“Sedan jag började använda Efemia har jag helt slutat oroa mig i olika situationer.”

Produktens design

Product design

Stödjeringar

Den övre delen av stödet består av två stödjeringar som stöttar mitten av urinröret genom främre vaginalväggen vid plötsligt tryck på buken och urinblåsan.

Mellandel

Den mellersta delen håller stödet stadigt vid plötsligt tryck och säkerställer att stödjeringarna är korrekt placerade mot mitten av urinröret. Tack vare den triangulära formen kan mellandelen vara tunn och stabil på samma gång.

Handtag

Handtagen vilar utanför kroppen. De håller produkten på plats och gör det lättare att ta ut den.

Hitta rätt storlek

Produkten finns i tre storlekar: 30 mm, 35 mm och 40 mm.

Hur vet jag vilken storlek jag ska använda?

Det bästa är att prova sig fram. Börja med den minsta storleken och se om den ger rätt effekt, fortsätt sedan med en större storlek till du hittar den som fungerar bäst. Även om den minsta storleken känns bekväm kan det vara bra att testa en större och jämföra.

Du beställer vårt startset får du produkten i alla tre storlekar, så du kan prova ut rätt hemma i lugn och ro.

Så funkar det

Frågor & svar

Vill du veta mer om Efemia kontinensstöd?

Hur går det till att få en produkt utskriven? Och vem skriver ut?

– Man måste börja med att prata med sin vårdcentral. För att sen få produkten utskriven så behöver landstinget/regionen som vårdcentralen är knuten till ha produkten i sitt sortiment. Det är inte säkert att de har det än. (Om de då inte köper in den till dig så kan du hitta den i apotekens nätbutiker. Här hittar du en översikt var du kan köpa kontinensstödet)

Jag är gravid och vill använda Efemia kontinensstöd, går det bra?

– Vi har inte testat produkten på gravida, så vi kan inte rekommendera dig att använda den.

Hur vet man om man behöver ett vaginalt stöd? När hjälper knipövningar?

– Det är inte lätt att veta. Det kan ta ganska lång tid innan knipövningar ger resultat och det gäller att aldrig sluta. Men det är rimligt att förvänta sig att man blir bättre och bättre. Efemia kontinensstöd kan vara en lösning tills man känner att knipövningarna ger effekt. Då kan man ju träna andra muskler under tiden utan att oroa sig för läckage.

Vad är skillnaden mellan Contrelle, TVT-operation & Efemia kontinensstöd?

– Contrelle stödjer blåshalsen och har alltså inte samma verkningsmekanism som Efemia kontinensstöd som stödjer urinröret. Contrelle är en engångsprodukt medan Efemia kontinensstöd kan användas i 3 månader. TVT är en operationsmetod där ett ”band” opereras in under urinröret för att ge stöd. Efemia kontinensstöd och TVT stödjer urinröret på samma ställe.

Ja, jag vill beställa kontinensstödet!