Beställ
Din varukorg (0)

Gå tillbaka till butiken

Delsumma
kr
Frakt
0 kr
Summa
kr
Om Efemia kontinensstöd

Efemia kontinensstöd

Efemia kontinensstöd är ett icke-kirurgiskt hjälpmedel som minskar urinläckage orsakat av ansträngningsinkontinens. Det är återanvändbart och enkelt att sätta in och ta ut själv.

Vad är ansträngningsinkontinens?

Ansträngningsinkontinens är ofrivilligt urinläckage vid fysisk ansträngning. Det innebär att du läcker urin när du till exempel tränar, lyfter tungt, nyser, hostar eller skrattar.

Ansträngningsinkontinens är den vanligaste formen av urinläckage och drabbar många kvinnor någon gång i livet. Vanligtvis när blåsan utsätts för tryck sluter urinröret sig genom att musklerna i bäckenbotten drar ihop sig framåt mot sina ligament och hindrar på så vis läckage. Om man har skadade ligament eller försvagade bäckenbottenmuskler kan samma tryck istället göra att urinröret inte stänger sig som det ska, och då läcker det urin.

Lätt att använda, säkert och effektivt

Så fungerar Efemia kontinensstöd

Kontinensstödet sätts in vaginalt och när din blåsa utsätts för tryck pressas mellersta delen av urinröret lätt mot produktens stödjeringar och böjer sig så att läckaget minskar eller stoppas.

Stödet förs in i vaginan till handtaget vilar tätt mot blygdbenet/mellangården och stödjeringarna hamnar innanför den smala slidgången. Sedan ska blygdläpparna täcka handtaget. Du kan fortfarande kissa som vanligt med produkten.

Ladda ner bruksanvisning

Använd det dagligen eller då och då

Kontinensstödet går att återanvända varje dag i upp till tre månader. Efter det rekommenderar vi att du byter till ett nytt för att se till att det fungerar optimalt. Du kan använda produkten i upp till 16 timmar i sträck per dag. Eller så använder du den kortare stunder vid specifika tillfällen då du upplever att du besväras av ansträngningsinkontinens. Efemia kontinensstöd ska inte användas när du är gravid.

Hitta rätt storlek

Du kan välja bland tre olika storlekar på stödjeringarna; 30 mm, 35 mm och 40 mm.

För att hitta rätt storlek är det bäst att börja med en mindre storlek och sedan prova sig fram. Vi erbjuder ett startset med samtliga storlekar, så att du kan testa och prova ut rätt storlek i lugn och ro.

Vanliga frågor om Efemia kontinensstöd

“Produkten är jätteenkel att använda, den är absolut inte krångligare än en tampong. Sedan jag började använda Efemia har jag helt slutat oroa mig i olika situationer.”

– Kerstin, 54 år

Kan jag använda Efemia kontinensstöd när jag joggar eller tränar på gymmet?

– Absolut! Vi har gjort studier på kvinnor som tränat crossfit och styrkelyft som visade att Efemia fungerade ypperligt att använda, även vid tuff träning.

Finns det några bieffekter?

– Om du har torra eller sköra slemhinnor kan du uppleva att produkten orsakar irritation eller skav på blygdläpparna eller inne i vaginan. Om man tycker att det skaver eller om man vet att man har känsliga slemhinnor kan man prova att använda lite vattenbaserat glidmedel och se om det hjälper.

Kommer min inkontinens att botas när jag använder produkten?

– Nej, men den kommer att hjälpa dig att hålla tätt vid användning. När du tar ut Efemia kommer effekten att upphöra.

77 % genomsnittlig reduktion av urinläckage

I en klinisk studie där deltagarna provocerade fram läckage genom att hoppa och hosta visade sig Efemia kontinensstöd reducera urinläckage med i genomsnitt 77%. (Ref TVS1000)

83 % upplevde att Efemia underlättar det dagliga livet

En eftermarknadsstudie som genomfördes tillsammans med Aller media visade på signifikant förbättring av livskvaliteten hos kvinnor med självdiagnostiserad ansträngningsinkontinens. (Ref TVS3000)

82 % skulle rekommendera Efemia

I en uppföljningsstudie med kvinnor som medverkat i den kliniska studien visade resultatet på att 82% av deltagarna skulle rekommendera Efemia kontinensstöd för en kollega eller vän. (Ref TVS2000)

Enkelt. Säkert. Effektivt.
& såklart, återanvändbart!