Din varukorg (0)

Gå tillbaka till butiken

Summa inkl frakt
kr

Uttag & Rengöring

Hur får jag vakuumet att släppa?

Få vakuumet att släppa genom att vicka lite på koppen. Du kan också föra in fingret och trycka in sidan av koppen. Läs mer om hur du tar ut en menskopp.

Hur ofta borde jag tömma menskoppen?

Det är individuellt och beror på hur mycket du blöder. Du kan ha menskoppen i upp till 12 timmar i sträck, så räkna med intill 2-4 gånger per dygn (24 timmar).

Hur rengör jag menskoppen?

Gnid in koppen med en mild tvål och skölj med ljummet vatten tills inga tvål- eller mensrester finns kvar. När din mens är slut, koka koppen i 1 liter vatten i 10 minuter innan du förvarar den. Läs mer om att rengöra din menskopp.

Hur tar jag ut koppen?

Få vakuumet att släppa genom att vicka lite på koppen. Du kan också föra in fingret och trycka in sidan av koppen. Dra koppen försiktigt nedåt genom att greppa antingen pinnen eller räfflorna på nedre delen av koppen. Läs mer om att ta ut en menskopp.

När bör jag köpa ny menskopp?

Det beror på. En menskopp i silikon vid ordinär användning och hantering ska kunna vara i flera år. Den kommer med tiden att bli missfärgad, lite gulaktig. Det är inte är farligt och man kan fortsätta använda koppen. Men om du själv tycker att den inte känns så fräsch längre, till exempel luktar, så är det kanske dags att ersätta den. Om den är skadad borde du köpa en ny menskopp.