Din varukorg (0)

Gå tillbaka till butiken

Summa inkl frakt
kr

Om Menskoppen

Är Efemias menskopp mjuk?

Efemias menskopp är utformad för att vara extra bekväm och flexibel. Den upplevs som mjuk i handen och den är lätt och följsam. Själva materialet, silikonet, är dock styvare än i en typisk mjuk menskopp för att bättre säkra att översta delen viker ut sig.

Finns det några bieffekter?

Det finns inga direkta bieffekter av att använda Efemia menskopp.
Materialet är en klass VI silikon som är gjord för medicinska applikationer. Det har hög renhet och innehåller inga farliga substanser.

Det som är viktig är att man inte använder koppen mer än 12 timmar åt gången. Tvätta händerna noggrant innan du sätter in eller tar ut koppen och använd inte koppen om den är skadad eller luktar illa. Om du har spiral finns det risk att spiralens snöre fastnar i koppen och spiralen flyttar på sig. Var därför extra uppmärksam och bryt vakuumet innan du tar ut koppen. Innan du testar med spiral bör du rådfråga din gynekolog, vårdcentral eller 1177.

Hur vet jag vilken storlek jag ska använda?

Efemia Menstrual Cup kommer i en storlek: UNI och den är designad för att passa både dig som är nybörjare eller erfaren användare, oavsett om du har fött barn eller inte.

Jag behöver bara en menskopp, varför måste jag köpa två?

Efemia menskopp duo innehåller två menskoppar i samma storlek. Med två koppar kan du enklare byta till en ren kopp under mensen. När du inte har mens kan du ha en menskopp redo, både en hemma och i till exempel väskan. Men, om du känner att en håller för ditt behov, så uppmanar vi dig att ge bort den andra till en kompis, kanske någon som inte har testat menskopp än. #daretoshare

Jag har fött barn vaginalt och vill använda Efemias menskopp, går det bra?

Ja, den är designad för att passa oavsett om du har fött barn eller inte. Läs mer om att använda menskopp efter förlossning.

 

Kan man använda Efemias menskopp om man är tonåring?

Efemia menskopp är designad för att passa de flesta. Koppens utformning och flexibilitet ger känslan av att sätta in och ta ut en mindre kopp, samtidig som den rymmer lika mycket som större storlekar (30ml).

 

Vad är Efemia menskopp?

Efemia menskopp är ett flexibelt mensskydd i silikon som du för in i slidan. Den är återanvändbar och samlar upp menstruationsblod. Menskoppen kan användas upp till 12 timmar innan den tas ut och tvättas av.

Vilken typ av silikon är det i menskoppen?

Materialet är en klass VI silikon som är gjord för medicinska applikationer. Det har hög renhet och innehåller inga farliga substanser.

Varför erbjuder ni två koppar?

Vi önskar att göra det mer bekvämt för flera att använda menskopp, Med två koppar kan du enklare byta till en ren kopp under mensen. Och annars kan det vara ok att ha en menskopp redo både hemma och i till exempel väskan, på jobbet eller hos sin partner.

Varför har ni bara en storlek?

Efemia menskopp är designad för att passa de flesta. Koppens utformning och flexibilitet ger känslan av att sätta in och ta ut en mindre kopp, den är följsam och formar sig efter kroppen samtidig som den rymmer lika mycket som större menskoppar (30ml).

 

 

Varför kan de flesta använda Efemias menskopp?

Efemia menskopp är designad för att passa dig som är nybörjare eller erfaren användare, oavsett om du har fött barn eller inte. Koppens utformning och flexibilitet ger känslan av att sätta in och ta ut en mindre kopp, den är följsam och formar sig efter kroppen samtidig som den rymmer lika mycket som större menskoppar (30ml).