Din varukorg (0)

Gå tillbaka till butiken

Summa inkl frakt
kr

Allmänt om menskopp

Är det bättre att använda menskopp än tamponger?

Det är individuellt hur man tycker. Det som ofta kommer upp som en kommentar från de som använder menskoppar är att det känns bättre för vaginan. Eftersom en menskopp samlar upp blodet och inte absorberar det, så torkar den inte ut dina slemhinnor. Du kan läsa mer om vad som är bra med att använda menskopp här

Hur miljövänlig är Efemia menskopp?

Vi har minimerat förpackningsmaterialet, ingen plastpåse, och tygpåsen produceras i GOTS-bomull. För att bli GOTS-certifierad krävs minst 95% organiskt fiber. Produkten får inte vara behandlad med blekmedel eller andra giftiga ämnen eller färgas med giftiga färgämnen. Produkten måste också produceras i ett företag som upprätthåller strikta sociala och miljömässiga standarder och behandlar sina anställda och jorden med djup respekt. GOTS-certifiering innebär att våra produkter uppfyller de allra högsta standarderna.

Kan man få Toxic Shock Syndrome av menskoppar?

Det går inte att utesluta att användning av menskopp i sällsynta fall kan orsaka TSS. Det är därför viktigt att inte använda menskoppen längre än 12 timmar i taget. Om du får några av de symptomen som nämns här, sök genast läkarvård. Läs mer om TSS och menskopp.

Vad är skillnaden på en menskopp och en tampong?

En tampong suger upp vätskan, en menskopp samlar istället upp blodet i koppen.