Din varukorg (0)

Gå tillbaka till butiken

Summa inkl frakt
kr

Menskopp

Menskopp

En menskopp är ett återanvändbart mensskydd i silikon som samlar upp din mens.

Efemias menskopp är utvecklad och designad för att passa dig som kvinna oavsett ålder, tidigare erfarenhet av menskopp eller hur mycket du blöder.

Den är gjord av silikon och uppsamlingsdelen är extra tunn och flexibel och anpassar sig därför efter slidans form så att du kan röra dig friare utan att känna av den. Den kan sitta inne upp till 12 timmar och samlar upp mer blod än tamponger och bindor.

Hur fungerar en menskopp?

En menskopp förs in i slidan ungefär som en tampong. Den samlar upp din mens och kan sitta i upp till 12 timmar innan du behöver tömma och tvätta av den. Menskoppen är bekväm och kan användas under alla sportaktiviteter utan att den märks av eller läcker. Du kan bada, kissa och sova under tiden som du använder menskopp. Tvätta alltid dina händer innan du tar i menskoppen för att undvika bakterietillväxt.

Läs mer om hur en menskopp fungerar.

Hur sätter man in en menskopp?

Menskoppen är enkel att sätta in men det kan ta några gånger innan du känner dig helt bekväm och van. När du väl har hittat rätt teknik, och den sitter rätt, kommer du inte att känna eller påverkas av den. Tvätta dina händer och vik sedan ihop den innan du för in menskoppen i slidan ungefär som en tampong. Du kan testa att dra lite i skaftet, om du känner ett litet motstånd har menskoppen slutit tätt precis som den ska.

Läs mer om hur man sätter in en menskopp.

 

 

Ta hand om din menskopp

Menskoppen är återanvändbar och kan hålla i flera år, om du tar hand om den. Rengör alltid menskoppen ordentligt efter varje användning och koka den i vatten när du har använt den klart för denna gång. Förvara alltid din menskopp torrt, svalt och luftigt efter användning. Undvik täta förpackningar av tex plast eftersom det gör att svamp och bakterier trivs extra bra. Använd istället bomullspåsen som du får med när du köper Efemia menskopp.

Läs mer om hur du tar hand om din menskopp.

 

 

 

En hand som håller Efemias menskopp

Efemias Recensioner

Vi tycker så mycket om att höra från er! Och era åsikter är viktiga. Här är ett litet urval på vad andra kunder tycker och tänker om våra produkter.

Efemias menskopp är ett bekvämt och återanvändbart mensskydd med spillskydd som formar sig efter din kropp. Koppen förs in likt en tampong och sluter tätt mot slidväggarna utan att läcka.

Efemias menskopp har tagits fram med en testpanel på över 100 kvinnor i olika åldrar och med olika kroppar. Tillsammans har vi designat en kopp som inte läcker, är lätt att sätta in och ta ut, och som formar sig efter din vagina.

Efemias menskopp passar alla kvinnor oavsett ålder och om du har fött barn eller inte. Koppens mjuka material formar sig efter din kropp samtidigt som den rymmer lika mycket som större menskoppar.

Menskoppens fördelar och egenskaper

Design
Funktion
Användning
Hållbart alternativ
Mjukt material
Ekonomiskt bättre
Bättre för kroppen

Design

 • Tillverkad i Sverige
 • Material i silikon
 • Formar sig efter kroppen
 • Väger endast 8 g
 • Kan bli mindre än 2,5 cm när den viks ihop
 • Utformad för att passa de flesta

Funktion

 • Rymmer 30 ml
 • Spillskydd
 • Passform som hindrar läckage
 • Avklippbar pinne
 • Flexibel silikon
 • Bekväm
Menskopp placering

Användning

 • Lätt att applicera. Så viker du koppen
 • Återanvändbar
 • Kan användas i upp till 12 timmar i sträck
 • Ordentlig ring så den fälls ut lätt

 

➢ Läs mer om hur du använder en menskopp.

Hållbart alternativ

Menskoppen är ett hållbart mensskydd eftersom det är återanvändbart till skillnad från engångsmensskydd som bindor eller tamponger. Menskoppen håller dessutom i flera år innan du behöver köpa en ny och bidrar inte till något avfall under tiden den används. På det sättet sparar vi miljön och undviker onödigt avfall.

Mjukt material

Efemias menskopp är gjord av silikon och är därför extra mjuk och följsam efter kroppen. Du kan utföra alla sportaktiviteter, bada och sova utan att den märks, syns eller läcker. Ett mensskydd som inte märks av i vardagen.

Ekonomiskt bättre

Att använda en menskopp är ett bättre alternativ ekonomiskt eftersom koppen kan användas i flera år. Även om menskoppen har en högre startsumma blir det i slutändan betydligt mycket billigare än att köpa nya engångsmensskydd varje månad. Spara pengar med menskoppen!

tjej tränar

Bättre för kroppen

Efemias menskopp är gjord av silikon och helt utan tillsatta färgämnen, den släpper inte ut några
farliga gifter eller kemikalier i kroppen.

 

Allt du behöver veta

Vill du veta mer om mens och menskopp?

Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren.

Varför kan de flesta använda Efemias menskopp?

Efemia menskopp är designad för att passa dig som är nybörjare eller erfaren användare, oavsett om du har fött barn eller inte. Koppens utformning och flexibilitet ger känslan av att sätta in och ta ut en mindre kopp, den är följsam och formar sig efter kroppen samtidig som den rymmer lika mycket som större menskoppar (30ml).

 

Finns det några bieffekter?

Det finns inga direkta bieffekter av att använda Efemia menskopp.
Materialet är en klass VI silikon som är gjord för medicinska applikationer. Det har hög renhet och innehåller inga farliga substanser.

Det som är viktig är att man inte använder koppen mer än 12 timmar åt gången. Tvätta händerna noggrant innan du sätter in eller tar ut koppen och använd inte koppen om den är skadad eller luktar illa. Om du har spiral finns det risk att spiralens snöre fastnar i koppen och spiralen flyttar på sig. Var därför extra uppmärksam och bryt vakuumet innan du tar ut koppen. Innan du testar med spiral bör du rådfråga din gynekolog, vårdcentral eller 1177.

Hur ska menskoppen sitta?

Den ska sitta lika högt upp som en tampong eller så långt upp som du är bekväm med. Läs mer om hur en menskopp ska sitta.

Hur ofta bör jag tömma menskoppen?

Det beror lite på hur mycket du blöder, så några gånger om dagen kan man räkna med. Du kan använda den upp till 12 timmar i sträck innan den behöver tas ut och tvättas av. Läs mer om hur ofta du bör tömma din menskopp.

Vad tycker andra?

Lisa

Menskoppen har inte läckt alls, till skillnad mot andra menskoppar jag provat.

Efemia menskopp
Marie

Underbart med det mjukare och tunnare silikonet!

Anna

Jag är väldigt glad att jag lyckades få in er menskopp! Det har inte gått med andra märken som jag testat.

Beställ menskopp!

Här kan du beställa mjuka och flexibla Efemia menskopp