Din varukorg (0)

Gå tillbaka till butiken

Summa inkl frakt
kr
Menskopp

Kan man sova med menskopp?

Ja, du kan sova med menskopp. Och du behöver inte gå upp på natten för att tömma den. En menskopp går att använda i upp till 12 timmar i sträck, till skillnad från tamponger och bindor som behöver bytas oftare. Dessutom känns inte en menskopp om den är rätt placerad.

Du kan med andra ord sova ostört med din menskopp. Men innan du sover med produkten finns det några saker som är bra att tänka på.

På kvällen

Sätt in menskoppen precis innan du går och lägger dig. Kom ihåg att tänka på hygienen och var noga med att produkten är ren innan du sätter in den.

Läs mer

Tvätta både händerna och menskoppen med tvål och vatten, och var noga med att se till att du får bort eventuella tvålrester från koppen.

Under natten

Om du känner av menskoppen under natten är det förmodligen för att den inte sitter helt rätt. Sitter den inte som den ska, händer det att en del till exempel känner av den när de lägger sig ner, eller upplever att det börjar pysa ut luft.

Läs mer

Om den inte är helt rätt placerad finns det också en risk för att det läcker. Det enda du behöver göra då är att ta ut den och prova sätta in den igen.

På morgonen

När du har tagit ut menskoppen på morgonen är det viktigt att du gör rent den innan du använder den igen. Tvätta den med mild tvål, efter att du har tömt den. Du kan eventuellt koka menskoppen om du vill. Allra bäst är att läsa igenom medföljande rengöringsinstruktioner noggrant för just din kopp.

Läs mer

Precis som när du rengör produkten på kvällen är det viktigt att du sköljer koppen så att det inte finns tvålrester eller mens kvar.

 

Sist men inte minst: ge det lite tid! Om du inte har använt menskopp tidigare kan det ta lite tid att vänja sig vid den och känna hur du ska placera den. Men när du väl har hittat rätt teknik kommer du kunna sova helt ostört med den.

Granskad av:
Klara Rasmusson,
leg. sjuksköterska

Menskopp och fri frakt för 199 kr.

Vår menskopp är utvecklad tillsammans med en testpanel på över 100 kvinnor.

Effektiv. Miljövänlig. Enkel.
& såklart återanvändbar!

Här kan du köpa kontinensstödet