Din varukorg (0)

Gå tillbaka till butiken

Summa inkl frakt
kr
Menskopp

Därför ska du använda menskopp

Funderar du på att börja använda menskopp? Är du osäker på vilka fördelar som finns? Det finns flera anledningar att byta från bindor och tamponger till menskopp. Nedan berättar vi om några av dem.

Säkert och bra för vaginal hälsa

Menskoppen är ett säkert mensskydd att använda. I en studie som publicerades i The Lancet tittade man på data från 3300 kvinnor som använde menskopp och kunde se att produkten är säker att använda. Man såg också att 73 % ville fortsätta använda produkten, att svampinfektioner minskade hos flera och att produkten inte påverkar pH-balansen i slidan.

Läs mer

Till skillnad från tamponger avser en menskopp inte att suga upp någon vätska, utan samlar istället uppblodet i koppen. Tillsammans med opåverkad pH-balans gör det att risken för irritation och torra slemhinnor minskar drastiskt. En menskopp som är tillverkad i medicinsk silikon är fri från gifter, lätt att rengöra och därför också enkel att hålla fri från bakterier.

Barnmorskan Caroline Jivenius är en av alla de som tittat närmare på användandet av menskopp. I sin magisteruppsats “It’s a Fucking Revolution: Kvinnors anledning till och upplevelser av att använda menskopp” berättar hon att den tydligaste förändringen hos kvinnor är deras upplevelse av bättre vaginal hälsa.

Snällt mot plånboken

Om du tar väl hand om din menskopp kan den hålla i flera år. Med andra ord är det inte så ofta du behöver köpa en ny, och väldigt många tamponger och bindor som du slipper köpa. Hur mycket pengar sparar du på att inte behöva köpa bindor och tamponger under en menstruation–eller under flera år?

Bra för miljön

Det är inte bara plånboken som påverkas av att du väljer menskopp istället för engångsprodukter. Även miljön mår bättre.
Det krävs mycket resurser för att tillverka bindor och tamponger. Och tänk hur många engångs produkter du använder under en menstruation, för att inte nämna under alla de år som du har mens. Studier visar att en person förbrukar cirka 11 000 bindor och tamponger under sitt liv. Genom att välja menskopp som mensskydd sparar du med andra ord även på miljön.

Smidigt att använda

En menskopp rymmer mycket mer blod än en tampong eller binda. Beroende på kapacitet på koppen och hur mycket du blöder kan du använda koppen i upp till 12 timmar i sträck. Du behöver med andra ord inte tömma koppen lika ofta som du behöver byta en binda eller tampong.

Läs mer

Med en menskopp slipper du bära med dig flera produkter i väskan. Du behöver inte oroa dig för om det finns en papperskorg på toaletten eller inte eftersom du enkelt kan tömma produkten och bara behöver skölja av den för att använda den igen.

Du kan träna med produkten precis som med bindor och tamponger, men till skillnad från dessa kan du även bada med en menskopp utan att behöva oroa dig eftersom den inte suger upp något vatten.

 

Menskopp och fri frakt för 199 kr.

Vår menskopp är utvecklad tillsammans med en testpanel på över 100 kvinnor.

Effektiv. Miljövänlig. Enkel.
& såklart återanvändbar!

Här kan du köpa kontinensstödet