Din varukorg (0)

Gå tillbaka till butiken

Summa inkl frakt
kr
Menskopp

Att bada med menskopp

Menskopp

Det går alldeles utmärkt att bada med menskopp, den är bekväm och släpper varken in eller ut vätska. Det går bra att ha menskoppen i upp till 12 timmar och du tömmer den enkelt vid behov.

Kan man bada med menskopp?

Menskoppen är ett bekvämt och enkelt mensskydd att använda när du ska bada. Till skillnad från en tampong suger inte menskoppen upp vätska vilket gör att du slipper byta ditt mensskydd efter varje gång du badat. Att konstant byta tampong leder lätt till torra och irriterade slemhinnor vilket snabbt kan bli väldigt obekvämt. Med menskoppen slipper du det problemet och du kan njuta av en heldag på stranden utan att badvattnet kommer in eller att mensen läcker igenom.

Fördelar med att bada med menskopp

Det finns flera anledningar till varför menskopp är det mest fördelaktiga mensskyddet när du ska bada med mens.

– Slipp tampongbytet

Menskoppen sluter tätt vilket gör att det varken kommer in eller ut någon vätska när du badar. Det gör att du slipper tänka på att byta mensskydd varje gång du badat klart, till skillnad från en tampong där det smutsiga vattnet sugs upp i tampongen och måste bytas efter varje gång du badat. Med menskoppen kan du simma, sola och bada hur mycket du vill utan att oroa dig för att bakterier ska komma in i slidan.

– Ett bekvämt mensskydd

Har du satt in din menskopp rätt så sitter den säkert och dessutom väldigt bekvämt. Du kan hänga en hel dag på stranden eller i simhallen utan att den varken märks eller syns. Efemias menskopp är gjord av silikon och har tunna väggar, vilket gör den extra mjuk och flexibel så att den anpassar sig efter just din kropp.

– Lätt att tömma

Du kan använda menskoppen upp till 12 timmar, vilket innebär att du antagligen inte behöver tömma din menskopp tills förrän du kommer hem igen. Blöder du en större mängd mens kan du behöva tömma den tidigare. Det enda du behöver tänka på i det fallet är att ha god handhygien och tvätta dina händer med tvål och vatten, våtservetter eller tex handsprit innan bytet för att undvika bakterier i slidan. Att tömma din menskopp är enkelt och smidigt. Har du ingen möjlighet att rengöra menskoppen ordentligt direkt går det bra att tömma den eller torka ur den med lite papper, och sedan rengöra den med tvål och vatten när du kommer hem.

– Hygieniskt

Menskoppen är det mest hygieniska mensskyddet när du ska bada eftersom den inte suger upp blodet, utan samlar upp det. Det innebär att den inte heller suger upp det smutsiga badvattnet som en tampong gör. Sitter menskoppen rätt finns det inte heller någon risk för att menskoppen läcker. Du kan bada tryggt och bekvämt utan att behöva tänka på din mens.

– Slipp tampongsnöret

Mens är helt naturligt och inget att skämmas över, men ibland kan det bli jobbigt om det syns eller märks tydligt. Använder du en tampong är det lätt hänt att tampongsnöret syns vilket kan kännas störande. Det problemet slipper du helt med menskoppen eftersom den inte sticker ut alls från kroppen.

 

Granskad av:
Klara Rasmusson,
leg. sjuksköterska

 

Menskopp och fri frakt för 199 kr.

Vår menskopp är utvecklad tillsammans med en testpanel på över 100 kvinnor.

Effektiv. Miljövänlig. Enkel.
& såklart återanvändbar!

Här kan du köpa kontinensstödet