Din varukorg (0)

Gå tillbaka till butiken

Summa inkl frakt
kr
Menskopp

Använd inte menskopp direkt efter förlossning

Funderar du på om och när du kan börja använda menskopp igen efter din förlossning? Här har vi samlat information om vad som kan vara bra att tänka på, oavsett om du har använt menskopp tidigare eller ska testa för första gången.

Tänk på detta efter förlossning
Den första tiden efter förlossningen kommer du att blöda. Blödningen kallas för avslag, den pågår olika länge och alla blöder olika mycket. Men även om du blöder ska du undvika att använda menskopp eller annat vaginalt mensskydd de första veckorna på grund av infektionsrisken. Det gäller både om du fött vaginalt eller med kejsarsnitt.

Läs mer

Vi rekommenderar att du följer sjukvårdsupplysningens rekommendationer för mer information. Tips är att du frågar din barnmorska på Efterkontrollen om du läkt och kan börja använda mensskydd vaginalt. Läs mer om besöket på 1177.

Storleken spelar ingen roll
När du har läkt och mensen kommit i gång igen efter förlossning och amning, och du vill använda vaginalt mensskydd, rekommenderar vi att prova en menskopp. Om du ammar kan dina slemhinnor bli torrare och mer sköra än vanligt och då är menskoppen förmodligen snällare mot ditt underliv än en tampong eftersom menskoppen samlar upp vätska i stället för att absorbera den.

Läs mer

Eftersom din kropp går igenom förändringar både under och efter din graviditet, kan detta leda till att du kanske behöver köpa en ny menskopp efter att du har fått barn. Upplever du att den menskopp du använt innan din graviditet inte längre är bekväm att använda eller om du ska testa en menskopp för första gången, kan det vara bra att testa en som är utformad att passa oavsett hur du ser ut eller vilka behov du har.

Efemias menskopp är framtagen med hjälp av en testpanel på över 100 kvinnor och är utformad för att passa det flesta oavsett ålder eller om en har fått barn eller inte. Läs mer om den här.

Alla är olika
Det är inte konstigt om du upplever att det tar tid innan det känns bekvämt att använda menskopp igen efter din graviditet. Det kan finnas flera skäl till att det inte fungerar till en början eftersom kroppen har förändrats. Upplever du till exempel att det är svårare att gå på toaletten med menskoppen insatt i början, ta då ut menskoppen och sätt in den igen som vanligt efteråt.

Läs mer

Om du är van vid att använda menskopp sedan tidigare kan det vara lättare att börja använda mensskyddet igen efter din graviditet. Men oavsett om du har använt menskopp förr eller om det är första gången kan du behöva prova dig fram!

Vill du veta mer om vår menskopp som mensskydd?
Läs om produktens fördelar här.

Två menskoppar och fri frakt för 299 kr.

Vår menskopp är utvecklad tillsammans med en testpanel på över 100 kvinnor.

Enkelt. Säkert. Effektivt.
& såklart, återanvändbart!

Beställ Efemia kontinensstöd